Aktualności

Wystartowały dwa kolejne kierunki studiów podyplomowych

20-10-2018 r. , red.:  Piotr Cyrek

W sobotę 20 października 2018 r. ruszyły na Wydziale Zarządzania zajęcia w ramach studiów podyplomowych. 26. edycję studiów podyplomowych „Zarządzanie bezpieczeństwem i higieną pracy” otworzył prorektor PRz, prof. dr hab. Grzegorz Ostasz (kierownik Centrum Studiów Podyplomowych), który w towarzystwie koordynatora kierunku dra Tadeusza Olejarza nakreślił plan zajęć oraz wartości i efekty z nich wynikające. Celem nauczania jest m.in. zapoznanie uczestników z podstawowymi zasadami organizacji pracy i prawem pracy. Studia przygotowują kadrę dla różnych szczebli zarządzania oraz kontroli w Państwowej Inspekcji Pracy, a także w zakładach pracy i ośrodkach szkoleniowych przygotowujących do zarządzania bezpieczeństwem pracy. Istotne jest i to, że absolwenci studiów uzyskują uprawnienia do zajmowania kierowniczych stanowisk w służbach bhp oraz kwalifikacje starszego inspektora bhp.

Zaczęły się także zajęcia 7. edycji studiów podyplomowych „Zarządzanie zasobami ludzkimi”. Koordynatorem kierunku jest dr Justyna Stecko. Ona to, po przywitaniu studentów przez prorektora PRz, prof. dra hab. Grzegorza Ostasza, kierownika Centrum Studiów Podyplomowych, wprowadziła wszystkich w zagadnienia organizacyjne, sygnalizując, że głównym celem studiów jest przekazanie słuchaczom kompleksowej wiedzy na temat znaczenia zarządzania zasobami ludzkimi w organizacji oraz umiejętności dających możliwość wykorzystania kompetencji specjalistów ds. personalnych. Podczas studiów zaprezentowane zostaną informacje dotyczące: nowoczesnych systemów ocen pracowniczych, informatyzacji procesów zarządzania w organizacjach, strategicznego pozyskiwania pracowników o właściwych kompetencjach, sposobów inwestowania w kapitał ludzki itp.

Powrót do listy aktualności

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję