Strona: Inauguracja 38. edycji studiów podyplomowych Zarządzanie bezpieczeństwem i higieną pracy / Centrum Studiów Podyplomowych Wydziału Zarządzania Politechniki Rzeszowskiej

Inauguracja 38. edycji studiów podyplomowych Zarządzanie bezpieczeństwem i higieną pracy

26-03-2025 , red.  Adam Laska, Joanna Nakonieczny
Inauguracja 38. edycji studiów Zarządzanie bezpieczeństwem i higieną pracy

W dniu 22 marca 2025 r. na Wydziale Zarządzania Politechniki Rzeszowskiej zainaugurowano 38. edycję studiów podyplomowych Zarządzanie bezpieczeństwem i higieną pracy. Odbył się także pierwszy zjazd uczestników. W wydarzeniu uczestniczyły 33 osoby, które postanowiły zdobyć odpowiednie kwalifikacje, poszerzyć swoją wiedzę oraz rozwijać umiejętności potrzebne do efektywnej pracy w obszarze BHP.

Wystąpienie gościa honorowego

Gościem honorowym inauguracji był prof. dr hab. Grzegorz Ostasz, kierujący Centrum Studiów Podyplomowych na Wydziale Zarządzania. W swojej przemowie zwrócił uwagę na istotną rolę wykwalifikowanych specjalistów służb BHP w funkcjonowaniu współczesnych firm, szczególnie w kontekście wyzwań wynikających z dynamicznego rozwoju „Przemysłu 5.0".

Nowoczesny program studiów

Kierownik CSP zaznaczył, że studia mają nowatorski i interdyscyplinarny charakter, łącząc teorię z praktyką. Zajęcia prowadzone są przez doświadczonych specjalistów, którzy reagują na bieżące potrzeby uczestników.. Odbywają się w nowoczesnych salach, wyposażonych w zaawansowane pomoce dydaktyczne, co sprzyja efektywnemu przyswajaniu wiedzy oraz zdobywaniu umiejętności praktycznych. Program jest szczególnie wartościowy dla osób planujących pełnić funkcje specjalisty lub koordynatora ds. BHP, kierować działami HR, a także dla wszystkich odpowiedzialnych za tworzenie bezpiecznego środowiska pracy.

Kierownikiem studiów podyplomowych Zarządzanie bezpieczeństwem i higieną pracy jest dr Adam Laska.

Serdecznie zapraszamy na kolejną edycję studiów.

Powrót do listy aktualności

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.