Strona: Inauguracja 34. edycji studiów Zarządzanie bezpieczeństwem i higieną pracy / Centrum Studiów Podyplomowych Wydziału Zarządzania Politechniki Rzeszowskiej

Inauguracja 34. edycji studiów Zarządzanie bezpieczeństwem i higieną pracy

11-03-2023 , red.  Joanna Nakonieczny
Od lewej: dr Adam Laska, dr hab. Beata Zatwarnicka-Madura, prof. PRz

W dniu 11 marca 2023 r. na Wydziale Zarządzania Politechniki Rzeszowskiej odbyła się inauguracja 34. edycji studiów podyplomowych Zarządzanie bezpieczeństwem i higieną pracy.

Inauguracja

Uczestników powitali dr hab. Beata Zatwarnicka-Madura, prof. PRz, dziekan Wydziału Zarządzania oraz kierownik studiów podyplomowych Zarządzanie bezpieczeństwem i higieną pracy dr Adam Laska. Studia cieszą się niesłabnącym zainteresowaniem uczestników, o czym świadczy kolejna 34. edycja. 

O studiach

Studia dostarczają kompleksowej i specjalistycznej wiedzy z zakresu zarządzania, bezpieczeństwa i higieny pracy zgodnie z nowoczesnymi standardami obowiązującymi w Unii Europejskiej i stanowią przygotowanie do podjęcia pracy w służbach BHP. Zajęcia prowadzone są przez praktyków oraz doświadczonych wykładowców, którzy przekazują słuchaczom niezbędną wiedzę dotyczącą posługiwania się szeregiem narzędzi pozwalających efektywnie zadbać o bezpieczeństwo pracowników, pokazują również jak budować w firmie wysoką kulturę bezpieczeństwa. Absolwenci gotowi są do analizy zdarzeń wypadkowych i przeprowadzania postępowania powypadkowego. Nabywają umiejętności rozpoznawania zagrożeń występujących na stanowiskach pracy oraz przeprowadzania analizy i oceny ryzyka zawodowego. Na studiach można pozyskać najnowszą wiedzę z obszaru prawa pracy, jak również informacje o zasadach diagnozy ergonomicznej oraz ergonomicznych rozwiązaniach na stanowiskach pracy.

Powrót do listy aktualności

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję